Onderwerp bekijken

De Papendrechtse IJsclub P.IJ.C. website » Techniek, Training, Materiaal » Schaatstechniek
 Onderwerp afdrukken
de sneakers oplichten
xiaoxiangyu
De Sneaker moet tot leven komen. Tinker Hatfield zat aan een tekentafel in zijn kantoor in Beaverton, Oregon. Hij en een andere jonge ontwerper bij Nike genaamd Mark Parker was net terug van een brainstormsessie in Hollywood met regisseur Robert Zemeckis, die het vervolg eerder storyboarding Nike Huarache Mens zijn sci-fi komedie hit van drie jaar, Back to the Future. Het was 1988 en Adidas Stan Smith Dames Zemeckis en zijn creatieve team waren op jacht naar futuristische zicht gags voor de film, die in 2015. Ze hadden Hatfield en Parker belast met het bedenken van een aantal ernstig 21e-eeuwse sneakers. Een idee dat in de vergadering kwam betrokken magnetische levitatie, maar om Hatfield dat leek een beetje te Jetsons.

Zijn tijd als polsstokhoogspringer en zijn graad in de architectuur aan de Universiteit van Oregon had hem geleerd prijs nut, en het duurde niet aannemelijk hem dat elke sporter, zelfs tientallen jaren in de toekomst zou wel eens willen lijkt of moeten laten zweven . Hatfield en Parker besloten om de opdracht te behandelen niet als een gezicht gag, maar zoals herinnert hij zich, “alsof iemand me had gevraagd om schoenen voor de werkelijke Nike Air Max 90 Mujer prestaties redenen opnieuw uit te vinden, in de echte wereld, alleen had ik 30 jaar om de technologie uit te zoeken.” en dat is toen het idee kwam om hem: “Hoe zit het met een schoen die in wezen zou komen tot leven als je het op? Het zou je voelt. Het zou de vorm van je voet te worden, en wanneer het leven kwam zou oplichten. Zou het niet geweldig zijn als schoenen die zou kunnen doen?”

Hatfield niet alleen schetsen hoe zo'n schoen eruit zou zien. Hij trok een storyboard waarin Marty McFly eerst een paar sneakers tegenkomt: Hij stapt in, reikt tot aan de veters-een instinctieve, ritueel buigen voor het binden schoen-en de sneakers oplichten, tot leven komen, en vorm aan zijn voet . (Hatfield zegt dat hij zelfs een fragment van McFly dialog-zoiets als Wow! Macht veters!) Een scène vergelijkbaar met tekening Hatfield's Nike Air Max Tavas Blancas geliquideerd in de film, die een van de hoogste brutowinst films van het jaar geworden en introduceerde de Nike Mag, als de schoen werd gedoopt, als zoiets als de vliegende auto van schoeisel-een sci-fi belofte dat niemand kon achterhalen hoe te leveren op. Na verloop van tijd zou de Mag dus vangen de verbeelding van mensen die een intense campagne resulteerde in online petities, met futuristen, fanboys en sneakerheads pleiten met Nike om een ??retail versie te cre?ren.
 
Spring naar forum: