Onderwerp bekijken

De Papendrechtse IJsclub P.IJ.C. website » Techniek, Training, Materiaal » Schaatstechniek
 Onderwerp afdrukken
met de lange dan pas
xiaoxiangyu
Stel je voor dat je twee identieke auto's racete van exact hetzelfde jaar en model, maar een auto had een lekke band. Het is heel gemakkelijk om te raden welke auto zou winnen in deze race. Als je kijkt naar de foto van de lekke band hieronder, kunt u de grote afstand tussen het centrum van de massa over de oksel en het omslagpunt van het wiel te zien. Hoe groter de afstand hoe meer energie vereist om het wiel draaiende te houden. Hetzelfde geldt met het runnen van vorm. Lopers die hiel een voet invloed op grotere afstand van het centrum van de massa dan een persoon die effecten op hun Adidas Gazelle Damen middenvoet of voorvoet zal hebben. De meeste hiel stakers zijn wat wij noemen "over striders". Over Striding zet ze in een nadelige positie biomechanisch om hun momentum te behouden door verder te bereiken van hun benen uit hun lijf om hiel (lopen Nike Air Max 2016 Dame met een lekke band).

Het kan mathematisch voordelig zijn voor de hiel spits met de lange dan pas lijken bij het uitvoeren van lange afstanden. Hoe langer de pas, hoe minder stappen die zij moeten nemen, toch? Fout, dit is de meest voorkomende amateur running vergissing. Paslengte is niet zo belangrijk als pastempo in enige vorm van menselijke hardlopen (sprinten of afstand). Laten we de wiskunde om dit punt te bewijzen:

Neem aan dat een 5 voet grote individu wil een mijl lopen. Typisch uw jogging paslengte is net onder uw lengte. Studies tonen aan dat de gemiddelde paslengte voor anker Adidas Neo Donna lopers is slechts 120 stappen per minuut (spm).
 
Spring naar forum: