Welkom

Welkom op de website van De Papendrechtse IJsclub P.IJ.C.
De Papendrechtse IJsclub P.IJ.C. is een natuurijsvereniging met een 400 meter baan gevestigd in het sportpark Oostpolder aan de Parkweg 9 te Papendrecht.

Te dun ijs voor opening

Even een update t.a.v. de ijskwaliteit van onze ijsbaan.

Woensdagmiddag om13.00 uur 10 januari 2024 heeft onze ijsmeester Rob Verheuvel ijsdiktemetingen verricht. De gemiddelde ijsdikte bedraagt momenteel 3 centimeter. Voor een veilige openstelling hebben we, afhankelijk van de kwaliteit, een ijsvloer nodig tussen de 7en 8 cm. Gezien de weersverwachtingen denken wij onze ijsbaan voor het publiek niet te kunnen openstellen. Morgen valt de dooi in. Jammer, net 1 of 2 dagen te vroeg.

Nu maar wachten op de volgende vorstperiode.

Met vriendelijke schaatsgroeten,
Het Bestuur

Seizoen 2023 / 2024

Beste schaatsliefhebbers,

We staan weer aan het begin van een nieuw winterseizoen. We hopen dat het een echte schaatswinter wordt. Wij zijn er klaar voor.

We hielden in oktober onze laatste bestuursvergadering en hebben toen besloten dat de Algemene Ledenvergadering van de P.IJ.C. zal worden gehouden in ons clubhuis aan de Parkweg 9 op donderdagavond 07 december a.s. om 19.30 uur.

Raadpleeg bij een eventuele ijsperiode betreffende de openstelling onze website.

Schaatsgroeten,

Het bestuur P.IJ.C.

Seizoen 2022 / 2023

Hallo beste schaatsliefhebbers,
We staan weer voor een nieuw winterseizoen. Op 6 december jl. hebben we in ons clubhuis de A.L.V. gehouden. Ons bestuur heeft zoals gewoonlijk, in de zomer en najaar zijn uiterste best gedaan om alle technische zaken te checken en te onderhouden. We zijn er helemaal klaar voor onze mooie ijsbaan in sportpark Oostpolder, tijdens een vorstperiode bij voldoende ijsdikte, voor jullie open te stellen.

We zitten nu in een koude periode en er ligt al een laagje ijs in de baan, maar om deze open te stellen hebben we zeker nog wat dagen matige tot strenge vorst nodig, zonder dooi overdag. We schatten de kans dat het deze week gebeurt niet al te groot, maar met het weer weet je het nooit. We hopen na de vervelende coronaperiode echt weer eens op natuurijs met plezier te kunnen schaatsen. Wij zijn er klaar voor en raadpleeg voor openstelling onze website.

Het Bestuur P.IJ.C.

Seizoen 2021 / 2022

Hallo,
We staan voor een nieuw winterseizoen en laten we hopen dat we deze winter weer eens lekker op onze mooie ijsbaan de schaatsen kunnen onderbinden. Wat het coronavirus gaat doen moeten we nog afwachten. Momenteel heeft deze op het dagelijks leven nog veel invloed en diverse overheidsmaatregelen zijn weer van kracht. Wij hebben daarom ook onze jaarlijkse A.L.V. moeten afgelasten.
Technisch is het ijsbaancomplex gereed om onze schaatsliefhebbers te ontvangen.
We blijven positief. Nu nog ijs en afnemend virus. Raadpleeg bij ijsverwachting onze website. Het Bestuur

Komende ijsperiode februari 2021

Beste schaatsliefhebbers,
Na goed overleg met de gemeente Papendrecht heeft het bestuur van de P.IJ.C. besloten de ijsbaan voor de komende ijsperiode gesloten te houden. Omdat het ijsbaancomplex niet kan worden afgesloten, kunnen wij ons coronaprotocol en de handhaving daarvan niet uitvoeren.

De ijsvloer zal door ons niet worden verzorgd. Indien personen zich op het ijs begeven is dit op eigen risico en voor eventueel enig letsel of welke schade ook kan de schaatsvereniging niet aansprakelijk worden gesteld.

Het bestuur P.IJ.C.

Seizoen 2020 /2021

SEIZOEN 2O2O / 2021
Beste schaatsliefhebbers,

Een nieuw winterseizoen staat weer voor de deur. Een aantal jaren is onze ijsbaan door de zachte winters niet open geweest. Of de P.IJ.C. dit seizoen de ijsbaan voor de schaatsliefhebbers kan openstellen is een groot vraagteken.
We zijn nu niet alleen van vorst afhankelijk, maar ook van Covid-19. Hoe zich de komende tijd het virus zich gaat ontwikkelen en ook de daarbij behorende regels is nog onbekend.

Daarom vragen wij u bij het naderen van een eventuele vorstperiode onze website te raadplegen voor nadere informatie.

Het Bestuur P.IJ.C.

Schoonrijden in dordrecht

Skeelertraining

Beste leden,

Tot half september is er in de Drechtstedenhal in Dordrecht, zowel voor beginners als gevorderden,iedere woensdagmorgen, van 10.00 tot 11.00 uur, de gelegenheid deel te nemen aan een skeelertraining.

Kosten:
Naast een eenmalige seizoenbijdrage van €25,00, dient per training €2,55 voor toegang van de Drechtstedenhal betaald te worden.

Aanmelding:
Voor inschrijving en/of nadere informatie dient u telefonisch contact op te nemen met:

Rob Verheuvel
Telefoon: 06-11525806

Met vriendelijke groeten,
Bestuur P.IJ.C.

16 maart gratis naar de IJsbaan te Dordrecht

Beste schaatsvrienden,

Mede door sponsoren kunnen wij nogmaals een schaatsuitje aanbieden.
16 maart tussen 16:15 en 18:15 zijn alle leden met eventueel introducees welkom op de kunstijsbaan te Dordrecht.
Meldt via info@pijc.nl met hoeveel personen u komt.

Foto impressie Schaatsbaan Dordrecht

Op de fotopagina kunt u een impressie vinden van het uitje naar de schaatsbaan in Dordrecht.
Klik hier voor de foto impressie