Update 24-01-2013

We zijn vandaag zover dat we kunnen mededelen dat we hoogstwaarschijnlijk morgen vanaf 13.30 uur de ijsbaan voor het publiek kunnen openstellen. We verwachten dat morgen de geveegde baan een ijsdikte heeft tussen de 9 en 11 cm. Vanmiddag is de baan met de borstelmachine verzorgd. Er kan alleen op de geveegde baan worden geschaatst. Op het nog met sneeuw bedekte ijs moet men zich niet begeven. Dit is nog zeer onbetrouwbaar.

Update ijsbaan 23-01-2013

Vandaag ijsdikte over de hele baan gemeten. Het dikste gezonde ijs is 7cm voor het clubgebouw en aan de westkant is ruim 4 cm gemeten.
Daar boven op ligt een laagje sneeuwijs van 2 cm.
Gezien de weersverwachting voor de komende dagen kunnen wij hoogstwaarschijnlijk de baan vrijdag voor het publiek openstellen.
We hebben met man en macht tot laat gisterenavond een schaatsbaan van 8 mtr. breed sneeuwvrij gemaakt. Door de vele dooiplekken is een bredere baan niet mogelijk. De kwaliteit van het ijs noemen wij echt werkijs. Morgen geven we weer een update.

Update IJsbaan 21-01-2013

Maandag met 6 mensen 10% van de ijsbaan sneeuwvrij gemaakt.
We zijn met sneeuwruimen gestopt omdat door het nog dunne ijs te veel water op het ijs kwam. Gemeten ijsdikte is max. 7cm, waarvan 3cm sneeuwijs en 4cm gezond ijs.
Voor een een evt.openstelling dient de ijsvloer min. 7cm met gezond ijs te zijn. Bij 5 graden vorst groeit het ijs, zonder sneeuwlaag, 1cm per etmaal aan. Gezien de weersverwachting hebben we nog een lange weg te gaan. In ieder geval kunnen we niet voor het weekeinde open.
Kijk regelmatig op onze website om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Update IJsvloer 17-01-2013

De ijsdikte is nog slechts 2 a 3 centimeter. Zodra het ijs dik genoeg is zal de veegploeg de sneeuw trachten te vewijderen.

Update IJsvloer

De IJsbaan is geheel dichtgevroren met 1 cm ijs. De afgelopen nacht is er 5 cm sneeuw op gevallen. De aangroei van de ijsvloer zal hierdoor sterk worden geremd. Door het nog dunne ijs kunnen de mannen (en vrouwen) van de sneeuwploeg de sneeuw niet van de baan verwijderen. Op het eventueleel openstellen van de ijsbaan is nog geen enkel zicht.

Medewerkers en bestuur houden dagelijks de situatie in de gaten. Mochten er veranderingen zich voordoen dan zijn de mededelingen hierover te volgen op onze website.

mvg Bestuur P.IJ.C.

24 uurs marathon op de Reschensee

8 Februari 2013 zal Stefan Groothengel, lid en vrijwilliger van de P.IJ.C. ondersteunende werkzaamheden verrichten bij de 24 uurs marathon op de Reschensee in Italie.

Doormiddel van de schaatsmarathon wordt getracht geld op te halen voor Stichting ALS.

Voor meer informatie klik op:
Link


Nieuwe Website

De Papendrechtse IJsclub heeft een nieuwe website. De nieuwe site heeft onder andere een forum, fotoboeken en nieuwsberichten. We horen graag jullie reacties.
Als je gebruik wilt maken van het forum, meld je dan aan.